Čtvrté hobby závody: Tři domácí v TOP 5

7. června 2014 proběhly v areálu Jezdeckého oddílu Dubicko již čtvrté letošní hobby závody, zařazené do celosezónního seriálu. Přes osmdesát jezdců má na svém kontě alespoň pár bodů. Pojďme se podívat, jak probíhalo čtvrté seriálové kolo.

Účast byla tentokrát opravdu hojná, jen v křížkovém parkuru na limitovaný čas startovalo celkem 30 dvojic. Nejlépe se parkur podařilo zajet domácí dvojici, Pavle Bakalářové s Hesportem, jezdkyně se od limitovaného času odchýlila o pouhé dvě desetiny vteřiny. Stříbrnou příčku vybojovala G. Köhlerová s Caretou a na třetím místě se umístil F. Březina s Dukátem.

Následovalo dvoufázové skákání 60/70 centimetrů, kde prvenství vybojovala Barbora Švubová s poničkou Irv Desiré. Na druhém místě se umístila A. Holubová s Follow Me a na třetím pak P. Přikrylová s Bony. V tomto parkuru se utkalo celkem 31 dvojic.

Ve dvoufázovém skákání 80/90 centimetrů zvítězila Linda Hošková s Alabasterem, která je již od druhého kola ve vedení seriálu hobby závodů. Druhé místo získala E. Kondlerová s Bacardi. Na bronzové příčce se umístila N.Klabanová s koněm List. Konkurence v této soutěži se poněkud snížila, startovalo zde 21 dvojic.

Následovalo další dvoufázové skákání, tentokrát 95/105 centimetrů. Zvítězila K. Střelcová s Victory Star, která se s obtížným parkurem poprala ve velmi dobrém čase. Druhé místo získala domácí dvojice, Barbora Ryčovská s Novelou 1. Jezdkyně je momentálně na druhém místě žebříčku. Pouze první dvě dvojice absolvovaly obě fáze bez trestných bodů. Třetí skončila Lucie Langerová s Elvisem 3, která je zároveň na třetím místě průběžného pořadí žebříčku. V soutěži startovalo celkem 15 dvojic.

Poslední soutěží dne byla stupňovaná obtížnost do 110 centimetrů bez žolíka. Tuto velmi obtížnou soutěž opanoval domácí jezdec Radek Smyčka s Gordonem-H. Na druhém místě byla vítězka předchozí soutěže, K. Střelcová a Victory Star. Bronz pak získal opět Radek Smyčka, tenokrát s klisnou Mississippi-H.

Jak tedy vypadá TOP 5 v žebříčku hobby seriálu? S velkým náskokem vede Linda Hošková, druhá je domácí Barbora Ryčovská, těsně třetí místo zaujímá Lucie Langerová a na čtvrtém a pátém místě jsou další dva domácí jezdci - Ivan Ryčovský a  Lenka Vachutková . Čekají nás ještě další tři kola, tak držme palce!

Foto Petra Vrbová.