Týdenní přehled: Domácí hobby závody, oslava padesátin a Ladies Night v Equiservisu

Uplynulým týdnem zahájil celý tým závodní sezónu, a to na domácích hobby závodech. Těm ale předcházely tréninky a především páteční výlet za nákupy.

V pražském Equiservisu totiž probíhal Ladies Night, večer plný slev a módních přehlídek. A některé jezdkyně vyrazily utrácet. Celý večer by se dal popsat několika slovy: stovky lidí, sáhodlouhé fronty u zkoušecích kabinek, vybílené účty a peněženky. To všechno bylo ale snesitelné díky skvělé dvojici, která celý večer bavila přítomné - Ludvíku Jandourkovi a Aleši Suchánkovi.

U inspirativních přehlídek nechyběly vtipy, kterými je hlasatel u koňácké veřejnosti proslulý. Když na molu zrovna byla modelka, Suchánek se naklonil k pořadatelce a okomentoval outfit: "Co to mele? Jo Schockemöhle!" O chvíli později zase záviděl blonďaté modelce její kudrny.

Co se tréninků týče, aby to nevypadalo, že vtipné hlášky na soustředění tahají z rukávu jen bratři Vachutkovi, přidávám jednu z tréninku se Žílou: "Marku, dej Mozartovi třikrát bičíkem." Plác, plác, plác. "Máro, to by neuspělo ani v sado-maso salónu!"

V sobotu večer se konala oslava padesátých narozenin našeho skvělého trenéra Ladislava Vachutky. Dárek připravovali členové týmu už o tři týdny dříve a s velkými tajnostmi zakázali nechápavému panu trenérovi na pár hodin vstup do areálu. Konalo se tam totiž focení. Sjeli se opravdu všichni (což už samo o sobě muselo být značně podezřelé), fotograf Pepa Marek mezitím čekal v Mohelnici, protože jeho nápadné auto by všechno prozradilo.

Pokud by někdo 14. března ve dvě hodiny odpoledne vstoupil do areálu Jezdeckého oddílu, asi by se nestačil divit. Přes dvacet lidí postávalo na dvoře, všichni v závodním nebo ve společenském oblečení, se skleničkami šampaňského v ruce a třemi nazdobenými koňmi (Kornetem, Mon Chery a Dárkem) kolem sebe. Výsledek celého snažení můžete vidět na úvodní straně.

Předávání fotky velké 2x1.5 metru probíhalo tuto sobotu také na dvoře, z balkónu visel transparent s přáním všeho nejlepšího a zpívalo se Hodně štěstí, zdraví. Oslava se pak nesla ve veselém duchu asi do jedenácti hodin.

V neděli začínaly závody v deset hodin a účast byla veliká. Počasí jezdce sice chvílemi zlobilo, ale všechno se vydařilo a celý tým byl úspěšný. Nejvyšší soutěž, stupňovanou obtížnost do 105 centimetrů, vyhrála Lenka Vachutková. Více se o závodech dočtete již brzy v samostatném článku.

Tento týden vyráží jezdci na třídenní závody do Olomouce, tak držte palce!