Svébohov: Třikrát zlato pro Lenku!

16. srpna 2014 se naši jezdci vydali na závody do Svébohova, kam se sjela početná konkurence. Jezdecký oddíl Dubicko předvedl skvělou formu a získal několik velmi cenných umístění. Pojďme se společně podívat na průběh závodů.

ZM

V první soutěži, parkuru stupně ZM na limitovaný čas, se z našich jezdců nejlépe dařilo Kateřině Kížkové se Sissi Donou. Ta se čistou, i když poněkud pomalejší jízdou umístila na desátém místě z celkového počtu 18 startujících.

Čistý parkur, tentokrát zase rychlejší, předvedla Martina Spáčilová s Vharaonem, která se na venkovních závodech ukázala po dlouhé době. S jednou chybou pak parkur absolvovala Alice Pekařová s Magierem.

Z

V druhém parkuru se néjlépe vedlo Martině Spáčilové s Vharaonem, i když její čas byl opět velmi rychlý, a tak získala až 15. místo z 32 soutěžících. Jednu chybu měl na svém kontě Marek Langer s Elvisem, osm trestných bodů Kateřina Křížková se Sissi Donou.

ZL

Ale to se již dostáváme k soutěži stupně ZL a prvnímu Lenčinu zlatu. V konkurenci 51 dvojic zajela Lenka Vachutková s Mon Chery-H čistý parkur a předjela třeba i vždycky velmi rychlého Martina Řezníčka.

Na krásném 12. místě skončil po taktéž čisté jízdě Marek Langer s Elvisem. Bezchybně, i když pomaleji, jel i  Ladislav Vachutka s mladou Nathali . Kluci se svými druhými koňmi (Mozart-H, resp. Daikiri) oba jednou chybovali, a sice na posledním skoku.

L*

Druhé Lenčino vítězství přišlo ve "stopatnáctce", tentokrát s Dárkem, který jakoby se poslední dobou vezl na vítězné vlně. S Lenkou přešli čistě základní kolo i rozeskakování a zvítězili v konkurenci 48 dvojic.

I s druhým koněm, Corlatem-H, se Lence zadařilo. Umístila se na krásném sedmém místě po bezchybných obou kolech. S Mon Chery-H pak jednou chybovala v základním parkuru.

Laďa s Nathali měl na kontě celkem pět trestných bodů. Pro klisnu to však byl první "L-parkur". S Daikiri nasbíral na parkuru celkem osm trestných bodů. I Marek s Mozartem se rozhodl zkusit své štěstí v L*, bohužel však byli pro trojí neposlušnost koně vyloučeni.

S*

Vrcholem celých závodů byl parkur o výšce 125 centimetrů a naši zde vybojovali první, třetí a páté místo. Nejvyšší příčka samozřejmě opět patřila Lence a Dárkovi, třetí místo získal Laďa s Grandisem van't Heike a páté ten samý jezdec s Taktikou-H. Pouze čtyři jezdci absolvovali obě kola bezchybně.

Lenka startovala ještě s Corlatem-H, pro kterého to bylo první "esko" a odnesli si čtyři trestné body ze základního kola.

Zkrátka a dobře jezdci z JO Dubicko opět ukázali, co v nich je, a že se v jezdeckém světě rozhodně neztrácejí.

Foto Lucie Langerová a ninka678