Sobotín: Nejlepší uzavření sezóny

V sobotu 18. října 2014 se hájský team zúčastnil hned dvou akcí. Jednou z nich byla Hubertova jízda na Úsově, druhou pak hobby závody v Sobotíně. Poslední závodění v této sezóně naplánovala Monika Najmanová a výjezd to byl velmi povedený.

Vzhledem k tomu, že team startoval až v posledních dvou soutěžích (stupňované obtížnosti do 85 centimetrů a parkuru stupně Z s rozeskakováním), vyrážel z Třeštiny až kolem poledne. Závodů se účastnily čtyři dvojice. Lenka Vachutková s novou akvizicí Rock'n Lery, Monika Najmanová s Dorien, Marek Langer s Mozartem-H a Barbora Ryčovská s Lotrekem.

Opracování před první soutěží bylo velmi rychlé, neboť s sebou jezdci neměli "ošky" a s břichy plnými místního skvělého guláše a fazolačky se špatně sedlalo. I tak však zajeli všichni čtyři parkur bezchybně a ve velmi dobrých časech. Nejrychlejší jízdou zvítězila v konkurenci 24 dvojic Lenka s Lery, druhá se umístila Monika s Dorien a třetí skončila kvůli chvilce bloudění po parkuru Bára s Lotrekem. Také Marek se trochu ztratil, stejně však vybojoval pěkné sedmé místo.

Parkur stupně Z dokončily čistě jen tři jezdkyně - domácí Markéta Chlandová, Lenka Vachutková a Monika Najmanová. Utkaly se v napínavém rozeskakování. Lenka, která startovala jako první, měla velmi rychlý čas, bohužel však jednou chybovala. Monika jela jako drak a Dorien ani jednou nezaváhala a v půlce Markétiny bezchybné, ale pomalejší jízdy bylo o vítězi již rozhodnuto. Ani Bára a Marek se ale neztratili, po chybě ze základního kola skončili na čtvrtém a pátém místě.

Všichni hájští si tedy ze závodů odváželi stužky, Monika s Lenkou i krásné poháry a všichni byli s ukončením sezóny nadmíru spokojení.

Den však ještě nekončil, hájský team se totiž chystal na pohubertovský úsovský soud. Tomu (a vůbec celému Hubertu) je však potřeba věnovat celý článek.