Šesté hobby závody: Nové tváře v TOP 5

Předposlední kolo Hobby seriálu, které se konalo 9. srpna 2014, je za námi a značně nám zamíchalo pořadím. Linda Hošková (139 bodů) již vede jen o osm bodů před druhou Lenkou Vachutkovou (131). Třetí místo patří ex aequo dvěma jezdcům, kteří minule na předních pozicích nebyli - Marku Langerovi (119) a N. Staňkové (119). Na pátém místě je momentálně Ivan Ryčovský (118), který se v TOP 5 drží již dlouho.

Do bojů o vítězství však mohou zasáhnout i další jezdci, kteří mají nad 100 bodů. Jsou to Lucie Langerová, Bohuslav Přibyl, Lucie Trnková, M. Sedlářová, Barbora Ryčovská a Monika Najmanová. Tak co myslíte? Udrží se Linda Hošková na špici až do samého konce, vyhraje Lenka Vachutková, nebo nás překvapí někdo úplně jiný?

V křížkovém parkuru tentokrát na prvních třech místech nebyl nikdo domácí. V konkurenci 23 dvojic vyhrála M. Janušová s Cipískem, druhá se umístili H. Hošková na Alexanderovi a bronzovou příčku vybojovala K. Mlčúchová s koněm Ondráš G.

Ve dvoufázovém skákání 60/70 centimetrů se však již domácí nenechali zahanbit a první místo vybojovala v konkurenci 17 startujících Martina Žváčková s Hesportem. Druhá se umístila N. Staňková s koněm Sebecca a třetí místo získala M. Sedlářová s Desiré.

I v následujících dvou soutěžích vyhráli jezdci domácí. Ve stupňované obtížnosti do 90 centimetrů vyhrála Lenka Vachutková s Elitou v majetku Alice Pekařové. Druhé i třetí místo pak získal R. Krobot. V soutěži startovalo celkem 15 dvojic.

V 95/105 centimetrech zvítězila Iveta Kubíčková s Carling, druhé místo vybojoval další domácí jezdec, Radek Smyčka s Mississippi-H a třetí místo z celkem 10 startujících získala S. Hlavatá s Palisco G.

V poslední soutěži dne, stupňované obtížnosti do 110 centimetrů, zvítězila S. Hlavatá s Irrou. Druhé i třetí místo pak připadlo Marku Langerovi s Mozartem-H a Elvisem.

Na závěr mám pro čtenáře malou anketu, kterou najdete na úvodní straně. Kdo podle vás vyhraje Hájský Hobby seriál?

Foto Petra Vrbová