Páté hobby závody: Začíná jít do tuhého

Páté kolo seriálu je za námi a my můžeme s jistotou říci, že závěrečné boje budou velmi tvrdé. Linda Hošková má sice stále ještě mírný bodový náskok, další dva jezdci (domácí Ivan Ryčovský a Lenka Vachutková) ji však pomalu dohánějí, i když minule byli "až" na čtvrtém a pátém místě. Do elitní pětky se nám probojoval nový jezdec, Bohuslav Přibyl a čtvrté místo si drží Lucie Langerová. Na paty top pětce šlapou však další tři domácí jezdci, Marek Langer, Barbora Ryčovská a Monika Najmanová. Teď se však již pojďme podívat na průběh pátých hobby závodů.

Začínalo se jako obvykle křížkovým parkurem, ve kterém zvítězila domácí dvojice Martina Žváčková a Hesport. Jen těsně druhá byla M. Tošenovská s Ladou a třetí místo v konkurenci 18 dvojic vybojovala T. Janhubová s Forestem.

Početně velmi obsazená (31 dvojic) byla druhá soutěž, dvoufázové skákání 60/70 centimetrů. Velmi rychlou jízdou zvítězila N. Staňková s koněm Sebecca, druhé místo vybojoval domácí Bohuslav Přibyl s nepřekonatelným Morava Cipískem a třetí skončila jen těsně M. Sedlářová s Desiré.

V následující soutěži, stupňované obtížnosti do 90 centimetrů, zvítězil Slávek Přibyl, když s Cipískem opět předvedli, jakou rychlost umí zařadit. I druhé a třetí místo patřilo domácím. Druhá se umístila Lenka Vachutková na Elitě, kterou jela pro Alici Pekařovou, třetí místo vybojoval Marek Langer s Elvisem.

Poslední soutěží dne bylo dvoufázové skákání 95/105 centimetrů. V konkurenci třinácti dvojic získala zlatou příčku Lenka s Elitou, druhý byl taktéž domácí Radek Smyčka s Gordonem a třetí A. Heryánová s Toscanou.

Stupňovaná obtížnost do 110 centimetrů se nekonala, neboť většina jezdců šetřila své koně na nadcházející závody v Olomouci. Jak se jim tam dařilo, to se dozvíte již brzy v dalším článku.

Foto Petra Vrbová