Middle Europe Jumping Cup II: Jezdecký oddíl Dubicko úspěšný na Slovensku

První kolo třídílného seriál MEJC se konalo v dubnu v areálu ESC Olomouc. Další kolo se nyní přesunulo k našim sousedům, na Slovensko. JK Rozálka hostil ve dnech od 27. do 29. června 2014 celkem 240 koní ze tří zemí - Česka, Slovenska a Maďarska. Za Jezdecký oddíl Dubicko vyjeli na závody startovat celkem čtyři jezdci. Lenka a Ladislav Vachutkovi, Kateřina Křížková a Monika Najmanová. Poslední jmenovaná pak byla z jezdců JO Dubicko nejúspěšnější.

Čtvrté místo pro Moniku

Prvním parkurem, ve kterém náš oddíl startoval, byl skok stupně ZM. Celkem do soutěže na limitovaný čas nastoupilo 22 dvojic, z toho tři dvojice české. Nejlépe si vedla Monika Najmanová s klisnou Dorien. Zajela čistý parkur a od limitu se odchýlila o pouhých 0,8 sekundy. To jí stačilo na krásné čtvrté místo.

Za JO Dubicko startovala ještě Kateřina Křížková se Sissi Donou, dvojice jednou chybovala. Katka se tak umístila na pěkném 14. místě.

Mončiny úspěchy pokračují

Také v skoku stupně Z se nejvíce dařilo Monice s Dorien. Tentokrát ve velké konkurenci (48 dvojic) získala deváté místo po čistě zajetém parkuru.

Skok stupně ZL

Následovala další soutěž na limitovaný čas, tentokrát se parkur jel na výšce 110 centimetrů. Lenka se soutěže účastnila s šestiletým hřebcem Corlatem-H. Zajela čistý a velmi pěkný parkur, bohužel se však netrefila do časového limitu a získala tak jeden trestný bod. To jí vyneslo celkové 22. místo ze 42 startujících dvojic.

Lenčin úspěch v L**

Náladu si však Lenka spravila v následující soutěži, která již byla na čas. Opět startovala s Corlatem a v konkurenci 44 dvojic vybojovala skvělé čtvrté místo.

Ladislav Vachutka startoval na těchto závodech poprvé až právě ve "stodvacítce", a to s Quirou-H. Klisna bohužel po celý závod bojovala s udidlem, které jí nesedlo, a tak dvojice zaznamenala osm trestných bodů a umístila se na 32. místě.

S**

I v další soutěži jsme měli své zástupce. Opět si nejlépe vedla Lenka, tentokrát se svou stájovou jedničkou Dárkem. Parkur Lenka přešla ve velmi dobrém čase, jednou však chybovala, a tak si odnášela 16. místo z 33 startujících.

Také Laďa startoval se svou stájovou jedničkou, Taktikou-H. I on soutěž dokončil s jednou chybou, ale v pomalejším čase než sestra, a tak se umístil na 20. místě.

Tím končil den první, koně byli obstaráni a jezdci šli nabírat sílu na další závodní den.

Katka šestá v Children Cupu

Katka se Sissi Donou startovala v sobotu v další soutěži na limitovaný čas a absolvovala parkur se čtyřmi trestnými body. Celkově se umístila na 29. místě ze 45 startujících, ale i tak byla na dekorování. Parkur byl totiž součástí Children Cupu a v tom se Katka umístila na pěkném šestém místě.

Z

V soutěži na výšce jednoho metru startovalo celkem 52 dvojic. Dorien, která předchozí den podávala s Monikou nejlepší výkony, si začala všímat plůtků a barevných klád a absolvovala tak parkur s jednou chybou. Dvojice se tak umístila na 30. místě.

Katka se Sissi shodily dvakrát, ale slušný čas dvojici zařadil do čela všech dvakrát chybujících jezdců, tedy na 38. místo.

120

V L** startovala z našich jezdců pouze Lenka s Corlatem, která parkur dokončila s jednou chybou. Vyneslo jí to 23. místo z celkem 43 dvojic.

10. a 11. místo v S**

V následující soutěži se Lence s Dárkem podařil zajet velmi rychlý parkur, čas by stačil na třetí místo. Dvojice však jednou chybovala, a tak z toho bylo místo desáté. V konkurenci 35 dvojic to však byl velmi pěkný výsledek.

Laďa se s Taktikou umístil taktéž po jedné chybě hned za svou sestrou. Druhá Laďova klisna, Quira, neměla svůj den, a tak jezdec závod vzdal.

ST

Laďa s Taktikou startoval i ve "stočtyřicítce" a i tento parkur absolvoval se čtyřmi trestnými body, což byl moc pěkný výsledek.

Monika 9. v Z

V neděli startovala Monika Najmanová s Dorien v metru a po jedné chybě v základním kole se umístila na pěkném devátém místě z celkem 42 startujících.

Katka Křížková se Sissi Donou nasbírala celkem 33 trestných bodů, neboť klisna dvakrát odmítla poslušnost na posledním skoku. Nutno však dodat, že ze soutěže bylo celkem 9 (!) jezdců vyloučeno pro neposlušnost nebo pád.

Stříbro v deštivém ZL

Skok stupně ZL měl být původně s rozeskakováním. Průtrž mračen však způsobila, že do rozeskakování nastoupilo pouze pár jezdců a počítaly se tak výsledky z prvního kola. V tom měla Monika s Dorien nulu na kontě a druhý nejrychlejší čas!

Kateřina Křížková na Sissi Doně zajela parkur celkem za 20 trestných bodů. Stejně jako nedávno na závodech v Olomouci, i teď během parkuru promokla na kost, takže se nad horším výsledkem nikdo nepozastavoval.

L**

Ve "stodvacítce" startoval Ladislav Vachutka s Quirou-H a Lenka Vachutková s Corlatem-H. Laďa měl nejrychlejší čas, bohužel však on i Lenka vícekrát chybovali. Laďa nakonec skončil na 14. místě a Lenka na 33. místě z 50 startujících.

S**

V posledním parkuru, kterého se naši jezdci účastnili, skončil Laďa s Taktikou-H na celkovém 19. místě se třemi chybami a Lenka s Dárkem na 23. místě se čtyřmi chybami.

Celkově hodnotili všichni jezdci závody kladně, protože získali nové zkušenosti na větších závodech s velkou konkurencí.

Foto Kateřina Křížková a RS TEAM - Slovakia.