Letecký závěr náročného týdne

Team z Jezdeckého oddílu Dubicko celý týden pilně trénoval. Kromě kavalet už trenér staví také řady a kratší parkurky. Z kraje týdne se ještě jezdilo v domácí hale, ve čtvrtek však již někteří jezdci vyrazili do velké haly v Olomouci a dnes se poprvé po dlouhé době skákalo na venkovní jízdárně.

To samozřejmě umožnilo panu Vachutkovi stavět zajímavější cvičení. Napřed se skákaly samostatné skoky, od nich se pak pokračovalo na dvě řady - trojskoky, a nakonec se všechno spojilo do jediného parkuru. Někteří jezdci a koně neměli ani s otevřeným prostorem, ani se cvičeními problémy, jiní však byli poněkud udivení.

Nejprve se vzduchem proletěl Tomáš Jílek, když přeskákal celý trojskok bez třmenů, a pak se nedohodl s Varhaonem, kam budou zatáčet. Po Tomově znovunasednutí však již s valachem přešli celé cvičení bez větších potíží. Trénování dalších lotů probíhalo bez větších problémů, až přišli na řadu Ryčovští. Heda neuseděla Hesportovo vyhnutí před prvním skokem trojskoku, další Heportovy neposlušnosti však již zvládla a nakonec dvojice překonala celý parkur.

Lotrekovi se zase nelíbil samostatný kolmák a dvakrát poslal svého milovaného páníčka Ivana k zemi. Také Lotrek potom ještě párkrát vyhnul některý ze skoků, ale nakonec všechno přeskákal čistě.

Byli však jezdci, kterým se dnešní ježdění vydařilo lépe a dokonce byli z výkonů svých koní nadšení, jako například Monika Najmanová. Ta si velmi pochvala klisnu Quiru. Překvapivě dobře si vedli také jezdci, kteří sobotní večer a noc proplesali, jako třeba Lenka Vachutková (která by však dokázala podat dobrý výkon asi i ve spánku) nebo Iveta Kubíčková. Někteří nejmenovaní ale právě kvůli plesu nedělní trénink vzdali.

Ode mě je to z tohoto týdne vše, můžete se však těšit na úterní vizitku koně. Prozradím vám, že půjde o klisnu, se kterou nasbírala mnoho skvělých umístění Lenka, a která je momentálně na (před)mateřské dovolené.