ESC Olomouc: Dáreček opět nejlepší!

Jen týden po úspěšném Svébohově se náš team vydal na další závody, tentokrát třídenní, do Olomouce. A také na těchto závodech se v poměrně slušné konkurenci jezdcům dařilo. A znovu, stejně jako před týdnem, byl hvězdou závodů sedmnáctiletý Dárek. Ale nepředbíhejme, musíme začít pěkně od začátku.

Šesté místo pro Lotreka

Úplně první soutěží celých závodů byl parkur stupně ZM na limitovaný čas. Z jezdců JO Dubicko se nejlépe dařilo Barboře Ryčovské s Lotrekem, když si čistou, ale poněkud rychlejší jízdou dojeli pro šesté místo z celkového počtu 22 startujících. S druhým koněm se Barboře již příliš nedařilo, s obvykle velmi rychlou Novelou obdržela po pomalé jízdě jeden trestný bod za čas.

Za oddíl startovala ještě Martina Spáčilová s Vharaonem, a ta na parkuru jednou chybovala.

Z

V následující soutěži s následným rozeskakováním se znovu nejlépe umístila Barbora Ryčovská, tentokrát s Novelou. Pomalejší čas rozeskakování však stačil "až" na osmé místo ze 33 dvojic. Do rozeskakování se také dostala Martina Spáčilová s Vharaonem, ale bohužel se ztratila, a to jí přineslo 26 trestných bodů.

S jednou chybou v základním kole parkur absolovovala Barbora s Lotrekem, tři chyby pak nasbírala Kateřina Křížková se Sissi Donou.

...a nastupuje Vachutkovic duo.

V ZL (110 centimetrů) startovali za oddíl jen sourozenci Vachutkovi. A hned vybojovali třetí a šesté místo v konkurenci 42 dvojic. Bronz připadl Lence v sedle rychlé Mon Chery-H, šesté místo pak získal Ladislav s mladou Daikiri.

V sedle nezkušené Nathali Laďa jednou chyboval a Lenka se Sissi Donou, kterou jela pro Kateřinu Křížkovou, chybovala dvakrát.

L*

Poslední soutěží dne byla "stopatnáctka". Tentokrát se Vachutkům příliš nedařilo. Laďa s Daikiri chyboval dvakrát v základním kole, s Nathali pak měl chyby tři, stejně jako Lenka s Mon Chery.

Stříbrná Ivet

V úvodní soutěži sobotního dne se nejlépe dařilo Ivetě Kubíčkové s Carling. Mezi čtyřiceti dvojicemi se jí podařilo zajet čisté základní kolo i rozeskakování a umístit se na skvělém druhém místě. S jednou chybou v rozeskakování absolvovala parkur Barbora Ryčovská s Novelou, s Lotrekem chybovala již v základním kole. Stejný výsledek měla i Martina Spáčilová s Vharaonem.

V soutěži startoval ještě Marek Langer s Mozartem-H a ten nasbíral v základním kole pět trestných bodů.

Mladé naděje úspěšné v ZL

V následující soutěži se vedlo Ladislavu Vachutkovi, když s mladými klisnami Daikiri a Nathali získal po bezchybném rozeskakování druhé a osmé místo, a to v konkurenci více než padesáti dvojic. Je vidět, že se kobylky parkur od parkuru zlepšují a my o nich ještě hodně uslyšíme.

Lenka Vachutková s Mon Chery jednou chybovala v základním kole, Marek Langer s Mozartem chyboval dvakrát a Iveta s Carling třikrát.

Lenka pátá v L*

Na Laďovi úspěchy v ZL navázala jeho sestra Lenka pátým místem ve "stopatnáctce". S velmi nadějným Corlatem-H se s parkurem poprala velmi dobře a v konkurenci padesáti startujících si dojela pro skvělé páté místo. Dařilo se však i Laďovi s Nathali, se kterou skončil po čisté, i když trochu pomalejší jízdě na 14. místě.

Lenku střídá zase Laďa

Skoro to vypadalo, jako by sourozenci Vachutkovi měli domluvené střídání se v úspěších. V sobotním vrcholu, kterým byl parkur stupně S*, totiž čtvrté místo v sedle Grandise van't Heike získal Ladislav Vachutka. Lenka s Dárkem chybovala jednou v základním kole, stejně jako Laďa se svým druhým koněm, klisnou Taktikou-H.

Stříbro v Z

Je velmi těžké vymýšlet stále nové originální nadpisy, když se úspěchy pořád týkají sourozenců Vachutků. V první nedělní soutěži to byl úspěch pro Lenku, která s mladým Carionem získala druhé místo. V soutěži ještě startovala Barbora Ryčovská, která s oběma koňmi jednou chybovala.

ZL

V následující soutěži startovala pouze Barbora Ryčovská s Novelou a parkur dokončila se čtyřmi trestnými body.

Corlatko skvělý v L

A zase nám na přední příčky vystupuje Lenka, tentokrát s Corlatem. V konkurenci 47 dvojic dokázala vybojovat třetí místo bezchybnou a rychlou jízdou. S Dárkem v tomto parkuru Lenka jednou chybovala v základním kole. Proč by se taky náš šampion dřel v tak malých soutěžích, že...

Nejlepší ze všech

V poslední soutěži celých závodů však Dárek zase předvedl, co v něm je. S Lenkou v sedle dokázal zvítězit v konkurenci třiceti tří dvojic, a konkurence to byla opravdu velká. "Až" na druhé místo odsunula naše dvojice Radka Šídla s Calvadosem, kteří jsou obvykle v těchto soutěžích naprosto nepřekonatelní. Lenka porazila i Kateřinu Kubrickou s Šejnou, která vyhrála finále Big Tour seriálu MEJC na začátku srpna. Dárek zkrátka ukázal, že se stále může směle rovnat mladší a velmi šikovné generací koní.

V soutěži startoval i Ladislav Vachutka s Grandisem van't Heike a dvojice vybojovala šesté místo. Lenka se svým druhým koněm Corlatem na parkuru jednou chybovala, ale už teď můžeme říct, že Dárek má skvělého budoucího nástupce.