Druhé hobby závody: Hošková s přehledem v čele

13. dubna 2014 se v areálu Jezdeckého oddílu Dubicko konaly druhé letošní hobby závody, které byly zároveň i druhým kolem hobby-seriálu. Kvůli občasným přeháňkám nebyla účast tak velká, jako na předchozích závodech, ale i tak jsme napočítali přes sedmdesát startů.

První závod, křížkový parkur, byl velkým úspěchem domácích jezdců. Z osmi dvojic byla nejblíže limitovanému času Martina Přibylová s poníkem Magic Morning, který sice v oddíle nestojí, ale dvojice za JO Dubicko závodí. Druhé místo patřilo Radku Smyčkovi se zapůjčeným koněm Nigelem. Až na třetím místě byla dvojice "cizí", Jana Jílková s Jonem.

Celkem početně obsazená (17 dvojic) byla následující soutěž, dvoufázový parkur 50/60 centimetrů. V tomto závodě již startovala Linda Hošková, která si na závody přivezla dva koně a povedlo se jí velmi dobrými výkony nasbírat nejvíce bodů. S koněm Sanchir skončila v 50/60 na prvním místě. Druhá se umístila Šárka Kubálková s poničkou Charlotta. Třetí místo pak získal domácí Ivan Ryčovský s Lotrekem.

18 dvojic se účastnilo dvoufázového skákání 60/70 centimetrů. Linda Hošková znovu se Sanchirem zvítězila a se svým druhým koněm Alabasterem, který měl dlouhou zdravotní pauzu, skončila třetí. Druhé místo opět získala Šárka Kubálková s Charlottou.

Jestliže 60/70 centimetrů bylo v režii jezdců cizích, pak všechny následující soutěže byly v režii domácích. Ve dvoufázovém skákání 80/90 centimetrů zvítězila mezi šestnácti jezdci Růžena Holátková s klisnou Mon Chery-H, půjčenou od Lenky Vachutkové. Stříbro pro sebe vybojovali Marek Langer a Elvis 3. Bronzová byla Kateřina Křížková se Sissi Donou a pro Katku to tak byl velmi dobrý návrat na kolbiště po zranění.

Ve stupňované obtížnosti do 105 centimetrů vyhrála (velice neočekávaně) Lenka Vachutková s Mon Chery-H. Druhá se umístila jezdkyně startující za jiný oddíl (konkrétně Moravia Horse Vet Team), ale trénující v JO Dubicko, Monika Najmanová s Dorien. Třetí pak skončila Iveta Kubíčková s Carling. V této soutěži startovalo celkem jedenáct dvojic.

Posledním parkurem dne byl jen domácími obsazený parkur stupně ZL. Nejlépe si s ním poradila opět Lenka Vachutková s mladou Vanillou Rose-H, když v nejlepším čase překonala čistě jak základní kolo, tak i návazné rozeskakování. Předmětem sázek bylo v zákulisí pořadí dalších jezdců a podle očekávání většiny sázejících se druhá umístila Iveta Kubíčková s Carling, když rozeskakování přešla s jednou chybou. Bronz vybojoval Radek Smyčka s velmi šikovnou Mississippi-H. Nejrychlejší čas měl bezpochyby Marek Langer s Mozartem-H, ale bohužel shodil v základním kole, a tak se mu již výsledek z rozeskakování nepočítal.

I druhé kolo seriálu bylo velice úspěšné. Jak jsem slíbila minule, přináším dnes aktualizovaný žebříček. Došlo k výměně jezdců na předních pozicích, protože Pavlíček (minule první) ani Ryčovská (minule třetí) tentokrát nestartovali a Neklová (minule druhá) si připsala pouze dva další body. S velkým náskokem (76 bodů) zaujala první místo již zmiňovaná Linda Hošková. Další dvě místa obsadili domácí, druhé Růžena Holátková s 50 body a třetí Marek Langer se 48 body. Ještě zbývá dalších pět kol, jistě lze tedy pouze říci, že souboj bude ještě zajímavý!

Fotografie jsou od Petry Vrbové a zblina.rajce.idnes.cz/.