CSN Ebreichsdorf: Úspěšná premiéra Ladi a Cracka

Od 6. do 8. března probíhaly v rakouském areálu Magna Racino národní závody a nechyběla na nich velká česká ekipa. Jedním z jezdců byl i Ladislav Vachutka, který s sebou přivezl svého nového svěřence Cracka N. S rezavým valachem se teprve seznamuje, jejich parkury však byly velmi stylové, jakoby spolu ti dva pracovali roky.

V sobotu startoval Laďa v soutěžích na výšce 115 a 125 centimetrů. V prvním parkuru podali s Crackem vemi dobrý a bezchybný výkon, čas je zařadil na skvělé 17. místo z celkového počtu 74 koní. Následovala již o něco težší "stopětadvacítka", kde Crack jednou chyboval. Čas by dvojici stačil na 11. místo, takto z toho bylo umístění těsně za polovinou výsledkové listiny - 40. místo ze 77 startů.

V neděli byly parkury znatelně náročnější a koně unavenější. Čistých výkonů již nebylo v každé soutěži 30, jejich počet se snížil na třetinu. V parkuru na výšce 120 centimetrů Laďa a Crack chybovali třikrát, z padesáti startujících tak obsadili 39. místo. Poslední soutěží byl pro našeho jezdce parkur vysoký 130 centimetrů, který překonal jen s osmi trestnými body a velmi dobrým časem. Dvojice se umístila na 29. místě z celkového počtu 47 koní.

Se sobotními výkony byl jezdec nadmíru spokojený, v neděli trochu testoval, co si může se svou novou posilou na parkuru dovolit. Z chyb nebyl nijak rozladěný, protože se s Crackem znají krátce a ještě se sžívají. My už se velmi těšíme, co nám dvojice v nadcházející sezóně předvede.

Přikládám odkaz na videa ze všech čtyř parkurů. První parkur najdete pod číslem 15/2, druhý pod číslem 16, třetí 24/2 a čtvrtý 26.