Cena Olomouckého kraje: Čtyři medaile pro tým

Od 21. do 23. srpna probíhala v areálu Equine Sport Center Cena Olomouckého kraje a náš tým byl u toho. Přestože se blíží závěr sezóny a na jezdcích i koních se začíná projevovat únava, dovezli hájští domů šest stužek, z toho čtyři medaile a celkem tři vítězství.

ZM pro Lucii Bartl-Langerovou

Úplně první soutěží byl skok stupně ZM na limitovaný čas, kde startovaly tři naše dvojice. V konkurenci 36 startujících se nejvíce dařilo Lucii Bartl-Langerová, která s Evisem 3 nechybovala a byla nejblíže stanovenému časovému limitu. Šesté místo obsadila Sandra Kučerová s Rock'n Lery, dvojice také nechybovala, byla však trochu pomalejší. Naopak rychlejší byla bezchybná Lenka Vachutková s mladým Dariem 1, pro kterého to byl první výjezd na cizí závody. Dvojice se umístila na 15. místě.

Zase ta Lucie

Už se stalo téměř tradicí, že Lucie Bartl-Langerová vyhrává olomoucké zahajovací soutěže. V Z s návazným rozeskakováním se jí dařilo s Mozartem-H, když podala bezchybný výkon a byla o více než jednu vteřinu rychlejší než druhá umístěná.

S Elvisem Lucka tentokrát jednou chybovala, a to v druhé fázi a dvojice se tak umístila na 23. místě z celkového počtu 48 dvojic. Jednu chybu v první fázi měla na svém kontě Lenka Vachutková s Dariem 1, dvě chyby pak Sandra Kučerová s Rock'n Lery.

ZL

Celkem šedesát dvojic se postavilo na start třetí soutěže na výšce 110 centimetrů s návazným rozeskakováním. Z našich jezdců si nejlépe vedla Lenka Vachutková s Jasmínou, kterou v té době jezdila pro Ivana Rydziho. Dvojice měla nejlepší čas rozeskakování, bohužel však jednou chybovala, a to i zařadilo až na 23. místo. Vítězná dvojice v Z, tedy Lucie Bartl-Langerová a Mozart-H, nasbírala celkem sedm trestných bodů v základním kole.

L*

Poslední páteční soutěží bylo L* na čas. Tady z našich jezdců startovala už jenom Lenka s Jasmínou a celkem třikrát chybovaly.

Sandra stříbrná v Z

Do první sobotní soutěže, Z s návazným rozeskakováním, nastoupilo celkem třicet dvojic. Čtrnáct z nich se probojovalo do rozeskakování, kde měla druhý nejlepší čas Sandra Kučerová s Rock'n Lery. Jednu chybu v prvním kole měla na svém kontě dvojice Iveta Kubíčková a Carling, umístily se tak na 16. místě.

ZL

Ve "stodesítce", která se jela na čas, Sandra s Rock'n Lery´jednou chybovala a dojela si pro 34. místo z 61 startujících. Dvě chyby měla na svém kontě Lenka Vachutková s Nagojou Kateřiny Křížkové a třikrát shodila s Carling Ivety Kubíčkové.

Lenka vítězkou L*

Pokud Lence vadilo, že se jí v předchozích soutěžích příliš nedařilo, výrazně si spravila chuť v L* na čas. V obrovské konkurenci  dvojic si s Quirou-H dokázala rychlým časem dojet pro vítězství. S Nagojou si Lenka polepšila, když chybovala jenom jednou a umístila se na 38. místě.

S*

V poslední sobotní soutěži, S* na čas, chybovala Lenka dvakrát s Quirou-H i Kornetem 1.

ZL

Nedělní ZL se jelo na čas a ten stanovený byl hodně nízký, takže spousta jezdců měla trestné body za jeho překročení. Monika Najmanová s Dorien bohužel jednou chybovala, jinak by se umístila na druhém místě. Tak skončila až sedmnáctá z 57 dvojic. S Picassem 5 se pak po jedné chybě zařadila na 19. místo.

 L*

Celkem 81 dvojic nastoupilo na start "stopatnáctky".  Nejlépe si vedla Lenka Vachutková s Nathali, když se po jedné chybě umístily na 29. místě. Quira-H chybovala po svém sobotním vítězství dvakrát.

S*

Ve "stodvacetpětce" chybovaly Nathali i Quira-H celkem čtyřikrát, na klisnách se pomalu začíná projevovat únava, vždyť sezóna trvá už pět měsíců!

Páté místo pro Cracka N

Poslední soutěží byla Cena Olomouckého kraje, která se jela na výšce 135 centimetrů. Z 53 dvojic postupovalo deset nejlepších do finále a po nule v základním kole tam postoupil i Ladislav Vachutka s Crackem N. Ve finále zopakovala nulu jenom dvojice Hruška - Aristo a zaslouženě tak zvítězila. Laďa chyboval jednou a umístil se na skvělém pátém místě.

Taktika-H chybovala celkem třikrát v základním kole, pravděpodobně se na ní projevila únava po skvělých výsledcích na Ptýrově.

Ještě dvoje závody čekají letos tým v olomouckém areálu. Napřed proběhne Velká cena Olomouce s finálem, v říjnu se zde potom koná již tradiční GP Ing. Jana Kutěje.

Foto na našem rajčeti!