Brno-Veveří: Medailové umístění v Z i ZL

Dva týdny před Velkou cenou Brna, 18. dubna, se v areálu TJ Moravan Brno konaly "zátěžové testy" v podobě oficiálních závodů od stupně ZM až po S*. Z Jezdeckého oddílu Dubicko se sem vypravila Lenka Vachutková, Barbora Ryčovská a Sandra Kučerová. 

I když ráno vypadalo počasí hrozivě, během dopoledne se vyjasnilo, a tak měli jezdci i koně ideální závodní podmínky. Hájský tým přijel až na třetí soutěž a malé parkoviště v areálu bylo tou dobou už plně obsazené, a tak se muselo zaparkovat na parkovišti před areálem a při každém průchodu překonávat frekventovanou silnici a tramvajové koleje. Koně se však chovali jako profíci a všechen ruch velkoměsta zvládali skvěle.

Ve dvoufázovém skákání 100/110 centimetrů soutěžily Barbora Ryčovská s Novelou a Sandra Kučerová s Aresem. Parkur nebyl obtížný a kromě dvou míst, kde se dalo zkracovat, šlo spíše o dlouhá cválání. V soutěži startovalo celkem 52 dvojic a celkem 20 jich dokázalo parkur překonat s čistým kontem v obou fázích. Bára s Novelou dokázala vybojovat bronzovou příčku.

Sandra s Aresem jednou chybovala v první fázi na předposledním skoku. Protože myslela, že už má parkur za sebou, přešla do klusu a až pak zjistila, že ještě neskočila poslední skok. Nasbírala kvůli tomu 12 trestných bodů, i když parkur byl velmi povedený.

Soutěže ZL na čas se účastnila už i Lenka Vachutková, a to s Daikiri a Quirou-H, kterou jela pro Moniku Najmanovou. V konkurenci 49 dvojic podala Lenka s Daikiri skvělý výkon a zvítězila téměř o vteřinu. To ale však ještě nebylo všechno. S Quirou, na které seděla poprvé po velmi dlouhé době, dokázala zajet taktéž bezchybný a rychlý parkur a dojela si pro čtvrté místo.

Co se týče druhých dvou jezdkyň, Bára zapomněla na trenérovy rady a byla z toho chyba v distanci a Sandra se nepohodla s Aresem a bohužel byli vyloučeni.

Následovalo L**, kde se Lenka nejlépe umístila s Rock'n Lery. Dvojice skončila po chybě na posledním skoku rozeskakování na 10. místě z celkového počtu 33 startujících. Daikiri i Quira již byly trochu unavené z hlubokého povrchu, takže Daikiri chybovala dvakrát v rozeskakování a Quira dvakrát v základním kole.

Poslední soutěží bylo S* na čas a Lenka zde startovala s Rock'n Lery. Klisna se skvěle předvedla v první půlce parkuru, pak však i na ni dolehla únava a následovaly dvě chyby. Nutno však dodat, že tuto soutěž dokončilo z patnácti dvojic jen pět čistě.

Celé závody byly ze strany jezdců hodnoceny velmi kladně a my budeme držet palce, aby se tam líbilo a dařilo i Ladislavu Vachutkovi s Taktikou-H.

Za foto patří velký dík Zuzaně Šedé, Stanislavu Pitelovi a Ivanu Ryčovskému