1. Hobby pohár: V čele Sedlářová s Bílkovou a Bartl-Langerová

Zatímco Laďa Vachutka a Taktika-H bojovali v soutěžích v rámci Velké ceny Brna, konalo se 2. května v areálu Jezdeckého oddílu Dubicko první kolo Hobby poháru. V pěti soutěžích se představilo přes 100 (!) dvojic, které sbíraly body ve dvou kategoriích. První kategorie zahrnuje křížkový parkur a parkury do výšky 70 centimetrů, druhá je od 80 centimetrů výš.

Nebodují pouze jezdci vyloučení, jinak každý získává alepsoň jeden bod. Za první místo obdrží jezdec 15 bodů, za druhé 12, za třetí 10, za čtvrté 7, za páté 5 a za šesté až desáté body 2.

Po prvním kole tedy podle tohoto bodování vede v první kategorii se 17 body M. Sedlářová a H. Bílková, ve druhé pak se 30 body domácí Lucie Bartl-Langerová. Teď se však již pojďme podívat na samotný průběh závodů.

První soutěže, tedy křížkového parkuru na limitovaný čas, se zúčastnilo celkem 11 dvojic. Ve svém prvním parkuru v životě zvítězila domácí jezdkyně, Kateřina Indrůchová s Figarem. Druhé místo vybojovala A. Končická s Rossie a třetí byla K. Pozlerová se Šany. V soutěži hrál velmi důležitou roli čas, protože pouze dvě dvojice dokončily s trestnými body.

Následovalo dvoufázové skákání 50/60 centimetrů, ve kterém startovalo 19 dvojic. Celkem jedenáct z nich dokončilo obě fáze bez trestných bodů. První tři umístěné dělilo jen pár setin vteřiny. Zvítězila Michaela Sedlářová s Desiré, druhé místo obsadila domácí Martina Žváčková s mladým a nadějným Morfeusem a třetí skončila H. Bílková s nestmrtelným Citem .

Celkem 27 startujících se představilo ve třetí soutěži, dvoufázovém skákání 60/70 centimetrů. Vítězkou se stala domácí Jitka Jedelská s Nefertiti, druhá se umístila Petra Přikrylová s Bony a bronz vybojovala opět domácí dvojice, Petra Vrbová s Gordonem-H. Tento parkur absolvovalo celkem 21 dvojic bez trestných bodů.

Poslední dvoufázovou soutěží dne bylo 80/90 centimetrů, kde startovalo rovných 30 dvojic. První dvě místa obsadily domácí jezdkyně. O více než vteřinu zvítězila čerstvě vdaná Lucie Bartl-Langerová s Manon-H a stříbro pro sebe získala Sandra Kučerová s Aresem. Třetí skončila H. Hofmannová s Dakotou.

Celý závodní den vrcholil stupňovanou obtížností do 105 centimetrů. Tady bylo ze čtrnácti dvojic čistých už jenom šest. Opět zvítězila domácí Lucka s Manon-H, která porazila tentokrát druhou H. Hofmannovou s Dakotou a třetího L. Snášela s Ice Queen.

Všechny výsledky týmu naleznete v Online zpravodajství, body pak na stránkách JO Dubicko.