Velká cena Litomyšle: Skvělé výkony Lenky Vachutkové

Od 5. do 8. června 2014 se konala Velká cena Litomyšle. Za Jezdecký oddíl Dubicko zde startovala pouze Lenka Vachutková, a to v pátečním parkuru stupně L* (Corlato-H) a S** (Dárek).

L* se jelo na čas a na start tohoto parkuru nastoupilo celkem 79 dvojic. Lenka s Corlatem dokončila bez chyby, i když v poněkud pomalejším čase. Výkon to byl velice dobrý, zvláště vzhledem k tomu, že Corlato odmítal napřed i vstoupit na opracoviště. Lenka se umístila na 15. místě, čistých výkonů bylo celkem 26.

S** bylo na rozeskakování a celkem startovalo 107 dvojic. Parkur nebyl postaven nijak lehce, což dokazovalo pouhých 16 dvojic postupujících do rozeskakování. Obě kola pak čistě došlo pouze deset jezdců! Lenka a Dárek přeběhli naprosto lehce základní kolo a díky čistému výsledku postoupili do rozeskakování. Do cíle se dvojice dostala v absolutně nejrychlejším čase, bohužel však jednou chybovala.

Lenka ke svému výkony podotkla: "Corlato hrozně čuměl. Je teď zvyklý závodit hlavně v Olomouci nebo doma, a tak ho nové prostředí trochu vyvedlo z míry. Nemohla jsem s ním dojít ani na opracoviště, musel před námi jít jiný kůň. Oproti tomu Dárek byl dnes skvělý, já jsem mu to v rozeskakování pokazila..." Avšak 10. místo je velice dobrý výsledek, obzvlášť když se přihlédne k Dárkovu věku. Letos má už 17 let.

Foto © Michaela Javůrková, fotomichaela.wbs.cz.