Týdenní přehled: Sandra a Marek na halových závodech, narození Daisy a trénink řad

Další velmi náročný týden je u konce. Za těch pouhých sedm dní se toho stalo opravdu hodně. V prvé řadě jsme se všichni konečně dočkali prvního letošního hříbátka, klisničky Daisy Katky Křížkové. Daisy se narodila ve středu v devět hodin večer.

Středa byla vůbec velmi nabitým dnem. Klisna Novela si udělala výlet na brněnskou kliniku kvůli vyšetření jícnu. Chovala se jako vzorný pacient, i když ji obskakovalo patnáct mediků, nebo se jí dělala endoskopie a rentgen. Doktoři z ní byli nadšení.

Večer pak někteří trénovali a opět se létalo. Ivan i Heda Ryčovští však po svých pádech zase nasedli (něktěří i přes zlomený prst) a cvičení přeskákali již bez problémů. Jezdily se stejné věci jako o předchozím víkendu, tedy parkury s trojskokem a nájezdy z oblouků.

V pátek byl přiježďovací den a trenér se zaměřil především na sed jezdců. Ti měli za úkol jezdit po stěně v kontracvalu a udělat kruh, aniž by si kůň přeskočil. Bylo to velmi obtížné cvičení, ale všichni bojovali statečně a nakonec se každému povedlo dokončit celý kruk bez přeskoku. Všechny to však stálo mnoho sil a pana trenéra i pár vyškubaných vlasů.

Sandra Kučerová a Marek Langer zahájili sezónu úspěšným sobotním výjezdem na halové závody. Sandře se s Aresem velmi dařilo, dojice si odvezla druhé a sedmé místo. Mozart si musel užít atmosféru prvních závodů, takže v prvním parkuru Marka trochu pozlobil, druhý však již přešel skvěle. Více informací se dozvíte již brzy v samostatném článku o jejich výjezdu.

Zbytek týmu v sobotu pilně skákal, cvičení se obměnilo a jezdilo se více řad. V jedné byly za sebou tři skoky, oxer - na dva cvalové kolmý skok - na pět krátkých cvalových oxer. Ve druhé řadě byly mezi dvěma skoky tři cvalové. Šlo především o dobrý vstup do řady a správnou reakci v ní, neboť vzdálenosti nebyly úplně jednoduché.

Mnoho jezdců mělo tento den svůj "pátek třináctého", náladu si však spravili při odpoledním turnaji v šipkách. Trojnásobnou vítězkou se stala Petra Vrbová, ostatní se strefovali více do stěny než do terče. Kromě jednoho natlučeného kolene však nikdo neutrpěl vážnější újmu na zdraví.

V neděli někteří vyrazili do terénu, jiní však chtěli ještě jednou zkusit své umění v řadách. Pan trenér tentokrát přidal kavalety mezi jednotlivé skoky, takže jezdci nemuseli složitě počítat cvalové skoky a všechno jim mnohem lépe vycházelo. Počítání si však procvičili při prvním cvičení. Za úkol měli jít deset kroků v kroku a potom deset kroků ve cvalu. A tak pořád dokola a s rychlými a čistými přechody. Zajímavé bylo, že každý počítal úplně jinak, takže nakonec byli všichni v jednom chumlu a trenér je raději nechal jezdit po jednom.

Nadcházející týden bude ve znamení posledního soustředění s Pavlem Vachutkou a poslední přípravou na závody, které se již kvapem blíží.