3. Hobby pohár: Vede Topitsch a Bartl-Langerová

27. června se konalo třetí kolo Hobby poháru, opět s velkou účastí. Na předních příčkách jsou sice stále domácí jezdci, narozdíl od minula to ale je Lukáš Topitsch a Lucie Bartl-Langerová.

 V křížkovém parkuru na limitovaný čas zvítězil v konkurenci šesti dvojic domácí Lukáš Topitsch s Erosem. Také stříbrná a bronzová příčka připadla domácím jezdcům. Druhá se umístila Lenka Vachutková s mladým koněm Endy Kvit v majetku pana Jakuba Slámy. Třetí místo pak vybojovala Martina Žváčková s Vharaonem.

Po jedné chybě měly dvojice na čtvrtém a pátém místě. Čtvrté místo obsadila K. Poledňáková s Eli a pátá byla domácí Katka Indruchová a Air Wolf.

Celkem devatenáct dvojic se postavilo na start druhé soutěže, parkuru s výškou 60 centimetrů na limitovaný čas. I tady zvítězila domácí dvojice, kterou byla Martina Přibylová s poníkem Magic Morning. Druhé místo obsadila další domácí jezdkyně, Heda Ryčovská s Hesportem.

Třetí i čtvrté místo vybojovala E. Fojtková, a to s Lady a Mischell. Pátým místem si připsal další body Lukáš Topitsch na poníkovi Erosovi.

Dvacet tři dvojic startovalo ve dvoufázovém skákání 70/80 centimetrů, celkem devět se jich pak podívalo do cíle bez trestných bodů. Dekorování opět téměř ovládli domácí. Vítězkou se stala Jitka Jedelská s Nefertiti, dvojice měla téměř o tři vteřiny rychlejší čas než druhý Bohuslav Přibyl s Morava Cipískem. Pro bronz si dojela Růžena Holátková s Mon Chery-H.

Také čtvrté místo získala domácí dvojice, a sice Petra Vrbová s Gordonem-H. Až páté místo obsadila dvojice cizí, Kateřina Měrková a Via Cassia.

Ve skoku stupně ZM opět startovalo 23 dvojic a první čtyři místa zase získali domácí. Zvítězila Barbora Ryčovská s Novelou, druhé místo vybojoval Tomáš Bartl s Mozartem-H a třetí byl Bohuslav Přibyl s Morava Cipískem. Čtvrtá se umístila Lucie Bartl-Langerová s Manon a páté místo získala cizí dvojice, H. Hofmannová a Dakota.

Nejvyšší soutěží byla stupňovaná obtížnost do 105 centimetrů. V té zvítězila Lucie Bartl-Langerová s koněm svého manžela, Mozartem-H. Stříbrnou příčku získala H. Hofmannová s Dakotou, bronz pak domácí Sandra Kučerová a Ares.

Čtvrté místo vybojovala Martina Tošenovská s koněm Bevar a pátý se umístil týmový trenér Ladislav Vachutka s Picassem Moniky Najmanové.

Po třetím kole tak v kategorii 1 vede se 43 body Lukáš Topitsch, 35 bodů má druhá Petra Vrbová, třetí je se 31 body Michaela Sedlářová, domácí Jitka Jedelská má 30 bodů a obsazuje tak čtvrté místo a pátá je s 28 body ex aequo Katka Indrůchová a Martina Žváčková. Celkem v kategorii bodovalo už 76 dvojic.

V kategorii 2 vede v konkurenci 67 dvojic Lucie Bartl-Langerová s 54 body. Na druhou H. Hofmannovou má docela velký náskok, jezdkyně má totiž 39 bodů. S 36 body je třetí Monika Najmanová, 25 bodů má čtvrtá Růžena Holátková a páté místo momentálně patří s 24 body Sandře Kučerové. 

Stále však není nic rozhodnuto, do finále je ještě dlouhá cesta.