Svébohov: Sedm stužek pro Háj

Zatímco byl Ladislav Vachutka v Kolíně na Velké ceně, zbytek týmu se v sobotu 23. května účastnil blízkých závodů ve Svébohově. A dařilo se. Členové Jezdeckého oddílu Dubicko posbírali celkem sedm stužek a z toho čtyři medaile. Nejvíce se dařilo Lence Vachutkové, která bodovala hned čtyřikrát, a to s mladými i zkušenými koňmi.

Lenka šestá s Renesancí

Začínalo se na výšce 80 centimetrů soutěží na limitovaný čas. K tomu se z našich jezdců nejvíce přiblížila Lenka Vachutková s mladou Renesancí, která tak obsadila pěkné šesté místo z celkem 16 startujících. Bez trestných bodů parkur absolvovala také Růžena Holátková s Mon Chery-H, dvojice však byla poněkud rychlejší, a tak se umístila na 10. místě.

Dvakrát chybovala Lucie Bartl-Langerová s Kenjim-H, kterého jsme zvyklí vídat v sedle s Františkem Březinou. A celkem devět trestných bodů nasbíral Ivan Ryčovský s Lotrekem, dvojice, která na domácí půdě skáče podobné parkury naprosto bez probémů, cizí prostředí ji však rozhodilo.

ZM

23 dvojic nastoupilo na start dalšího parkuru na limitovaný čas, tentokrát s výškou překážek 90 centimetrů. Nejlépe si vedla Růžena Holátková s Mon Chery-H, která se po čisté, ale poněkud rychlejší jízdě umístila na 10. místě.

S jednou chybou dokončila parkur Martina Spáčilová s Vharaonem, dvojice by se časem zařadila na čtvrté místo. Jednou chybovala také Lucie Bartl-Langerová s Kenjim-H. Ivan Ryčovský a Lotrek byli bohužel ze soutěže vyloučeni pro trojí neposlušnost koně.

Dvě medaile v Z

První soutěží na čas byl parkur na výšce 100 centimetrů s následným rozeskakováním, ve kterém startovalo celkem 28 dvojic. Nejlépe se v soutěži dařilo Barboře Ryčovské s Novelou a Lucii Bartl-Langerové s Manon, jezdkyně předjela jenom domácí Martina Tošenovská s Karlem.

Bára s Novelou tak vybojovala stříbro a Lucka s Manon bronz. A co bylo ještě cennější než umístění, obě jezdkyně byly za svůj parkur pochváleny trenérem, což je velmi vzácné.

19. příčku obsadila s pěti trestnými body Sandra Kučerová s Aresem.

Zlato a bronz pro tým

V parkuru stupně ZL, který se jel na čas, se našim opět velmi dařilo. Tentokrát se týmu povedla vybojovat příčka nejvyšší, a to zásluhou Lenky Vachutkové s Quirou-H, která byla o čtyři (!) vteřiny rychejší než druhá umístěná. Třetí místo pak zase obsadila Lucka s Manon.

Lenka startovala ještě s Nathali, která jednou chybovala. V soutěži startovalo celkem 25 dvojic.

Páté a šesté místo v L

Poslední soutěží dne byl parkur s rozeskakováním na úrovni L**. Rozeskakování se však nekonalo, neboť se jen jediná dvojice dostala do cíle bez trestných bodů. Lenka startovala v soutěži s klisnami Nathali a Quirou-H, které obě jednou chybovaly a časem se zařadily na pěkné páté a šesté místo z celkem třinácti startujících.

Ve Svébohově vyšlo týmu výjimečně dobré počasí, tradičně se zde totiž závodilo v dešti nebo sněhu. Velká část týmu byla se svými výkony spokojena a ti, co se jim příliš nedařilo, si chuť napravili o týden později na domácích závodech.

Foto Tereza Blahová