Sedmé hobby závody: Už jen jeden domácí v TOP 5

Předposlední kolo seriálu hobby závodů se velmi vydařilo. Počasí přálo startujícím i divákům, jezdci se snažili nasbírat co nejvíce bodů do žebříčku a zároveň se i dobře umístit v jednotlivých soutěžích.

Na předních příčkách nastaly opět změny. Stále sice vede Linda Hošková, druhé místo však obsadila Nikola Staňková, třetí je momentálně Lucie Langerová, čtvrtá Michaela Sedlářová a až pátá příčka patří domácímu jezdci - Ivanu Ryčovskému.

Do bojů o umístění v poháru však mohou zasáhnout i další jezdci, na šestém místě je momentálně Marek Langer, dále pak Lenka Vachutková, Barbora Ryčovská a Růžena Holátková, tedy samí domácí jezdci.

V křížkovém parkuru na limitovaný čas startovalo celkem 20 dvojic. Vítězství si odnesla M. Žerníšková a Lady Luneta, stříbrnou příčku vybojovala Michaela Sedlářová s Condorem a třetí se umístila J. Kopečná s AC's Donna Castela

V následující soutěži, dvoufázovém skákání 60/70 centimetrů, se nejlépe vedlo čtvrté v hobby seriálu, Michaele Sedlářové. S klisnou Desiré zvítězila, s Condorem pak byla druhá. Třetí se umístila K. Sisková a Alexander. Celkem v této soutěži startovalo 29 dvojic.

Až ve třetí soutěži, stupňované obtížnosti do 90 centimetrů, se na medailových pozicích objevili domácí jezdci. V konkurenci 28 startujících zvítězila totiž Růžena Holátková na koni Mon Chery-H. Druhá se umístila Marie Zatloukalová s poničkou Iris a třetí místo připadlo Lindě Hoškové s Alabasterem.

Dvoufázové skákání 95/105 centimetrů vyhrála A. Siatková s Levádou, druhé a třetí místo pak vybojovali domácí. Druhý se umístil Marek Langer s Mozartem-H, třetí Barbora Ryčovská s Novelou. Parkuru se zúčastnilo celkem 20 dvojic.

Tato soutěž musela být v půce na chvíli přerušena, neboť Simona Heidenreichová při pádu z Battaliona koně oduzdila, a ten pak hodnou chvíli běhal po kolbišti, opracovišti i přilehlé ohradě a skákal všechno, co mu přišlo do cesty. Nakonec se však nechal chytit a nikdo (dokonce ani uzdečka, kterou vláčel za sebou) nepřišel k úhoně.

Poslední soutěží dne byla stupňovaná obtížnost do 110 centimetrů. Startovalo zde pouze devět koní a pro vítězství si dojela Barbora Ryčovská s Novelou. Druhá se umístila K. Kinčeková na koni Guliver a bronzovou příčkou si náladu spravila Simona Heidenreichová s Battalionem.

Všichni se již nemůžeme dočkat posledního kola seriálu. Co myslíte, kdo vyhraje?

Foto Petra Vrbová