RS TEAM Trophy: Najmanová úspěšná na Slovensku

Poslední srpnový víkend, 29. a 30., se v krásném areálu RS Teamu na Slovenské Karpatii konalo čtvrté kolo místního seriálu "RS TEAM Trophy". Náš tým vyrazila za hranice reprezentovat Monika Najmanová s Dorien a Picassem 5 a byla velmi úspěšná.

První soutěží, ve které Monika startovala, bylo Z na limitovaný čas. Na start se postavilo celkem 31 dvojic a Monika s Dorien se po dvou chybách umístila na 24. místě. S Picasem 5 si jezdkyně jako zahajovací soutěž zvolila 105 centimetrů, taktéž na limitovaný čas. Čas měla dvojice velmi blízký stanovenému limitu, stačil by na druhé místo. Bohužel se však ani tentokrát Monika nevyhnula chybě, která ji zařadila na místo třinácté z devatenácti startujících.

Celkem 36 dvojic se postavilo na start ZL, které se jelo na čas. A tady, v konkurenci takových jmen, jako je Šulek, Maivald, Hollý nebo Cikán, se Monice Najmanové s Picassem 5 podařilo čistou a rychlou jízdou zvítězit. Naše dvojice byla o více než dvě vteřiny rychlejší než druhá umístěná. S klisnou Dorien se Monika po jedné chybě umístila na pěkném čtrnáctém místě.

V nedělním ZL měli Monika a Picasso 5 opět bezkonkurenčně nejrychlejší čas, bohužel se však nevyhnuli smolné chybě na posledním skoku, což znamenalo konečné desáté místo v konkurenci 27 dvojic. Klisna Dorien již byla poněkud unavenější a chybovala celkem třikrát.

Moničin výjezd na Karpatii byl už třetím letošním týmovým startem na Slovensku a naši jezdci zatím pokaždé dovezli nějaké medaile. Slovákům tak vzniká konkurence, se kterou budou muset napříště počítat.

Fotografie najdete zde, na našem rajčeti. Autorem je Lucia Grancová.