Hradištko: Dvakrát zlatá Vanilla aneb výjezd do Čech

O víkendu 11. - 12. dubna se v krásném areálu JŠ Equus Kinský v Hradištku u Sadské konaly závody, na kterých nechyběli ani členové našeho týmu. A rozhodně neudělali ostudu.

Vstávat se muselo již před třetí hodinou ranní, aby se na závody stihlo dojet včas. Koně se trochu divili, kdo je to tak brzy budí, ale chovali se naprosto vzorně. Cesta proběhla v pořádku, a tak byla výprava již v půl osmé na místě.

Z

V první soutěži, parkuru stupně Z s následným rozeskakováním, startovala Kateřina Křížková se Sissi Donou a Barbora Ryčovská s Novelou. Klisny měly na co koukat, a jak později poznamenala Lenka, "čuměli i nečumiví koně". Více než jejich kobylky byly však z nového prostředí vyjevné jezdkyně, a tak si z parkuru odnesly každá čtyři trestné body.

Bára se s Novelou umístila na 37. místě po chybě v rozeskakování a Katka se Sissi na 42. místě po chybě v základním kole.

ZL

V ZL se již jezdkyním vedlo mnohem lépe. Celkový počet dvojic v soutěži byl 87, to však Lence Vachutkové s Vanillou Rose-H nebránilo ujmout se hned na samém začátku soutěže vedení a udržet si ho až do konce. Také s Corlatem-H se jí velmi dařilo. Pavel Křížek ji varoval, aby se nepředjela, že by to bylo nemilé. Lenka se však nakonec s Corlatem umístila třetí.
 
Těsně pod dekorovanou pěticí skončila Bára s Novelou a desátá se umístila Katka s Dárkem. Obě jezdkyně se velmi hlasitě dožadovaly stužek, které nakonec ke své velké radosti opravdu dostaly.
 
Nathali s Lenkou jednou chybovala v základním kole, Sissi Dona s Katkou pak šla za dvě chyby. Pro tuto dvojici to ale bylo jedno z nejlepších společných ZL.
 

L

L se jelo jako dvoufázové skákání 115/120 centimetrů. Lenka s Vanillou startovala jako druhá a ani tentokrát nedala nikomu sebemenší šanci ji předjet. Zvítězila o celé dvě sekundy v konkurenci 77 dvojic.
 
Corlato jednou chyboval v rozeskakování, Nathali shodila dvakrát v základním kole, s oběma koňmi však byla Lenka také spokojená.
 
Katka byla velmi nervózní, neboť šlo o její první start na takovéto výšce. Parkur překonala se dvěma chybami, což byl slušný výsledek.
 
Celý výlet probíhal ve veselém duchu a všichni se těší, až se do Hradištka zase někdy podívají. (Hradištko se však příliš netěší, protože kam přijede hájský tým, tam jsou hned ty nejcennější stužky rozebrané...)