Grand Prix RS Team: Osmé místo pro Lenku a Picassa

Týden po výjezdu do Pezinku se Lenka Vachutková a Kateřina Křížková vypravily na Slovensko znovu, tentokrát do areálu RS Teamu na Karpatii. Lenka sedlala Picassa Moniky Najmanové, který na Slovensku po závodech v Pezinku zůstal kvůli menším komunikačním probémům se svou jezdkyní. Katka závodila na klisně Nagoje, kterou plánovala koupit a chtěla ji vyzkoušet na závodech.

Obě jezdkyně startovaly v pátek 26. června, a to v Little Tour (100 centimetrů) a Small Tour (110 centimetrů). Little Tour se jela na limitovaný čas. Lenka a Picasso dokončili v čase o dvě vteřiny rychlejším a bez trestných bodů, takže se jim podařilo vybojovat pěkné osmé místo ze 42 dvojic. Bez chyby parkur absolvovala také Katka s Nagojou, jejich čas však patřil k těm nejrychlejším, takže se dvojice zařadila až na 25. místo.

V ZL Picasso jednou chyboval po té, co Lenka použila trochu více boty a valach se pokusil zastavit. Na zamlaskání se zase rozjel, výsledkem však bylo jedno shození. Katka si vedla velmi dobře až do chvíle, kdy se po skoku s klisnou nedohodly, kam pojedou a Katka se neudržela. Byla tak vyloučena pro pád, ale také pevně rozhodnuta Nagoju koupit.

Domů se tak jezdkyně vracely se dvěma koňmi a s pocitem, že ostudu rozhodně neudělaly. (Až na ten pád v oblouku...)