Dvůr Nové zámky: Obtížné parkury a velká konkurence

V sobotu 30. srpna se Kateřina Křížková a Lenka Vachutková vydaly reprezentovat Jezdecký oddíl Dubicko na Nové zámky u Litovle. Ve velké konkurenci a na poměrně těžkých parkurech se neztratily a Lenka přivezla domů i pár umístění.

ZM

V soutěži stupně ZM na limitovaný čas startovala jako první Katka se Sissi Donou. S parkurem se poprala velmi dobře, pomalejší čas ji však zařadil až na 16. místo z celkem 39 startujících. Lenka absolvovala tuto soutěž s Carionem, a také ona překonala parkur bez trestných bodů, ale pomaleji. Umístila se na 18. místě.

Z

Také následující soutěž byla na limit a nejlépe se zde vedlo Lence s Dorien (v majetku Moniky Najmanové, která tou dobou byla jako veterinář endurance-teamu na WEG v Normandii). Dvojice přešla parkur čistě, rychlejší čas je ale zařadil na 19. místo z celkového počtu 57 startů. S Carionem Lenka jednou chybovala, Katka pak nasbírala chyby dvě.

ZL

ZL byla soutěž s následným rozeskakováním. Lenka s Mon Chery-H mohly být první, základní kolo absolvovaly bez chyby a v rozeskakování měly nejlepší čas. Boužel však přišla smolná chyba na posledním skoku, která je odsunula na 15. místo. V konkurenci 51 dvojic to však byl pěkný výsledek.

S Dorien Lenka měla jednu chybu v základním kole.

L*

V parkuru stupně L* Lenka konečně vystoupala na stupně vítězů, když s Dárkem vybojovala rychlou a bezchybnou jízdou 2. místo. Také Corlato skákal velmi dobře, a tak se i s ním Lenka objevila na dekorování - patřilo jim 9. místo.

Mon Chery opět jednou chybovala, v konkurenci 56 dvojic to však stále stačilo na 29. místo.

S*

Poslední soutěž sobotního dne byla velice obtížná "stopětadvacítka". Parkur se skádal téměř ze samých oxerů. I ostřílený Dárek jednou chyboval již v základním kole. Corlato se velmi snažil a dvojici se dařilo až do závěrečné části základního kola - dvojskoku. Tady již mladému hřebci poněkud došly síly a dvakrát zůstal stát před "áčkem", načež Lenka soutěž vzdala.

Naši se tedy poprali s parkury poměrně slušně, zároveň však výjezd ukázal, že je potřeba začít jezdit na závody i jinam, než jen do Olomouce na poměrně snadné parkury.

Foto Patrik Devocelle a Jan Kameník