6. Hobby pohár: Topitsch a Kučerová na čele s obrovským náskokem

Poslední dvě kola zbývají do konce Hobby seriálu 2015. A domácí jezdci mají ve velké konkurenci stále jistější finále. Aktuálními leadery jsou Lukáš Topitsch a Sandra Kučerová.

Šesté kolo, které se konalo 12. září, nebylo tolik obsazené, jako bývalo při těch posledních zvykem, i přesto však naši jezdci měli alespoň malou konkurenci. A poprali se s ní skvěle. V křížkovém parkuru na limitovaný čas startovali jenom dvě dvojice, a to domácí. Po bezchybné jízdě zvítězila K. Horáková s Hesportem a druhý se umístil také po čistém výkonu Lukáš Topitsch s Erosem.

Osm dvojic startovalo v parkuru na výšce 60 centimetrů na limitovaný čas. Tentokrát si už Lukáš Topitsch a Eros nenechali vítězství nikým vzít. Druhé místo obsadil domácí Ivan Ryčovský s Lotrekem a třetí se umístila další domácí jezdkyně, Kristýna Recová s Durou. Bez chyby parkur absolvovala také Martina Žváčková s Vharaonem, která skončila na čtvrtém místě a K. Horáková s Hesportem (6. místo).

Ve dvoufázovém skákání 70/80 centimetrů zvítězila v konkurenci 13 dvojic Alice Kobalčíková s Elifou, která předjela dva domácí jezdce, Petru Vrbovou s Gordonem-H a Lukáše Topitsche s Air Wolfem. Na pátém místě se umístila Martina Žváčková s Vharaonem. Jedno zastavení a čtyři trestné body měl ve druhé fázi Ivan Ryčovský s Lotrekem a Kristýna Recová s Durou byly ve druhé fázi bohužel vyloučeny pro pád jezdkyně.

Ve skoku stupně ZM se na prvních pěti místech umístili domácí. Zvítězila Jitka Jedelská s Nefertiti, která měla téměř o tři vteřiny rychlejší čas než druhá umístěná, Sandra Kučerová s Aresem. Sandra si dojela i pro třetí příčku, a to s Rock'n Lery. Čtvrtá skončila Petra Vrbová s Gordonem-H a pátá Alice Pekařová s Elitou. Čistě v druhé fázi šla ještě Růžena Holátková s Carling (7. místo). Jednu chybu měla ve druhé fázi Lucie Bartl-Langerová s Manon, i když čas by této dvojici stačil na třetí místo. Tomáš Bartl byl ve druhé fázi bohužel vyloučen pro pád jezdce. V soutěži startovalo celkem čtrnáct dvojic.

Poslední soutěží byla stupňovaná obtížnost do 105 centimetrů. V té zvítězila Sandra Kučerová s Aresem. Druhé místo vybojovala Kateřina Křížková s Dárkem a třetí byl Radek Smyčka s Mississippi-H. S plným počtem bodů také parkur překonala čtvrtá Sandra Kučerová s Rock'n Lery a pátá Lenka Vachutková s Olmypicem Caletto-H. Z 55 bodů jich 50 získala Alice Pekařová s Elitou (8. místo), 49 bodů pak měla Lucie Bartl-Langerová s Manon (9. místo) i Růžena Holátková s Camelotem (10. místo). 46 bodů měly tři domácí dvojice, Růžena Holátková s Carling, Kateřina Křížková s Nagojou a Lenka Vachutková s Dariem. Tomáš Bartl s Mozartem-H byli bohužel vyloučeni.

Předposlední kolo se koná 19. září. Udrží Topitsch a Kučerová své vedení?

Foto najdete na rajčeti Petry Vrbové a Davida Kubíka.