2. Hobby pohár: Na čele domácí Vrbová a Najmanová!

16. května se v domácím areálu JO Dubicko konalo druhé kolo Hobby seriálu a my vám přinášíme podrobné informace i TOP 3 jezdce z každé kategorie.

V křížkovém parkuru na limitovaný čas zvítězil v konkurenci 13 dvojic R. Kotráš s Eswardem. Skvělé druhé místo vybojoval domácí Lukáš Topitsch s Erosem a třetí skončila N. Létalová s Lucky. Čtvrté místo vybojoval František Březina, svěřenec domácí Lucie Bartl-Langerové, s novým koněm Entestral. Pátá se umístila P. Saňáková s Caliope Z.

Také další soutěž, parkur na výšce 60 centimetrů, se jela na limitovaný čas. K tomu se nejvíce přiblížila ředitelka areálu Equine Sport Centre Olomouc, Veronika Michálková. Jezdkyně startovala s Elvisem, kterého jsme zvyklí vídat v sedle s domácím Tomášem Bartlem, neboť ho zkoušela pro případnou koupi.

Stříbro, bronz i čtvrté místo pak zůstaly doma zásluhou Petry Vrbové s Gordonem-H, Lukáše Topitsche s Erosem (kterému parkury na limitovaný čas velmi vyhovují) a Katky Indrůchové s Figarem. Pátá byla Michaela Sedlářová s Desiré. V soutěži startovalo celkem 28 dvojic.

29 dvojic nastoupilo na start první soutěže na čas, dvoufázového parkuru 70/80 centimetrů. Ve velké konkurenci zvítězila domácí Jitka Jedelská s Nefertiti, druhé místo pro sebe získali Petra Musilová a Enzo a třetí příčku obsadila zase domácí dvojice, Petra Vrbová s Gordonem-H. Velmi se dařilo také Michaele Sedlářové, loňské čtvrté umístěné v Hobby poháru. S Desiré skončila na čtvrtém místě a s Condorem na pátém.

První dvě medaile ve stupňované obtížnosti do 95 centimetrů vybojovaly domácí jezdkyně. Zvítězila Monika Najmanová s Dorien a druhá se umístila Růžena Holátková s Mon Chery. Třetí místo patřilo Evě Horníčkové s Cedem, čtvrtá se umístila Michaela Sedlářová s Condorem a pátá skončila Michaela Hlavinková s Florou. V parkuru startovalo celkem 23 dvojic.

Jenom čtyři dvojice se postavily na start poslední soutěže, dvoufázového skákání 105/110 centimetrů. Naprosto nečekaně zvítězila Lenka Vachutková s Mozartem-H, kterého jela pro Marka Langera. Stříbro vybojovala Monika Najmanová s novou posilou Picasem, bronz pak také zůstal doma zásluhou Radka Smyčky a Mississippi-H. Nedařilo se poslední jezdkyni, Lindě Černušákové s Camelotem, dvojice byla vyloučena pro trojí neposlušnost.

A jak to tedy vypadá v obou kategoriích na prvních třech místech?

V první kategorii vede po dvou kolech domácí Petra Vrbová (34 bodů), druhá je další domácí jezdkyně Jitka Jedelská (30 bodů) a třetí místo patří Michaele Sedlářové (29 bodů).

V druhé kategorii je na čele domácí Monika Najmanová (36 bodů), druhé místo opět patří domácí jezdkyni, Lucii Bartl-Langerové (30 bodů) a třetí je H. Hofmannová (22 bodů).

Další kolo Hobby tour se koná 27. června. Udrží si domácí jezdkyně vedení v žebříčku?

Foto Petra Vrbová